Thursday, February 22, 2007

10. nap - Varanasi

Kezcsokok.
Tehat reggel, kisse kialvatlanul megerkeztunk Varanasiba, amit az utazos filmekbol lehet leginkabb ismerni, itt zajlanak a halottegetesek a Gangesz partjan, a maradekot bedobaljak a vizbe, 20 meterrel arreb meg ott furdenek, meg fogatmosnak a helyiek a folyoban, kemeny. Megtudtuk, hogy a terhes noket es a 10 ev alattiakat nem egetik, egyszeruen kovet kotnek rajuk es bedobjak a vizbe. A szallodank tok jo, az erkely pont a folyora nez, latjuk fontrol a furdozoket. Delutan lepihentunk kicsit, majd ot ora utan elindultunk kicsit varost nezni, ahol igazi halottegeteseket is lattunk, nagyon szep volt, sajnos nem lehet ott fotozni, holnap megyunk hajos turara a part mellett, es onnan majd tudok talan. Meg valami unnepseget is lattunk a parton, ahol fiatalemberek tuzes allvannyal meg fustolokkel mutattak be koreografiat, a nep korulottuk meg imadkozott, en a paraszt turistakkal egyetemben meg fotoztam oket. Kajalni egy nemet sutode nevre hallgato helyre jottunk, aminek kabe annyi koze van a nemetekhez, mintha en nyitnek egy uzbeg ettermet a Vaci uton, de ezt ajanlottak a hotelben a nemet szomszedaink. Itt is nemetekkel ultunk egy asztalnal, jo arcok voltak. Most megprobalunk visszatalalni a szallodaba, kabe 1 meter szelesek a sikatorok itt, nagyon kiraly hely. Holnap varostnezunk, miegymas.
Nehany szo a higieniarol: a csapvizzel nem szabad szajilag erintkezni, ezert hedonista modon asvanyvizzel mosunk fogat, nem eszunk gyumolcsot es nyers dolgokat, mert rogton kesz a baj. Gabor ur annak ellenere, hogy azert igyekezett ezeket betartani, megis beszedett valami virust, aztan tegnap lazas is volt, meg rendszeresen latogatta a vizesblokkot, ma mar kicsit jobban erezte magat.
No, szaladunk.
Pussz
P

5 comments:

Fehér Krisztina said...

Sziasztok

ne haragudj, hogy megjegyzem, de úgy látom a barátaidnak feleslegesen könyörögsz, írjanak kommentet, hogy egyáltalán olvassa-e valaki a blogot...
Bár gondolom priviben maileznek neked.

Ha nem is jelentkezem be minden nap, de rám számíthatsz.

Jobbulást Gábornak!

Kriszti

Marinov Iván said...

Krisztina kerdveert is megjegyeznem ujra, hogy olvasom a blogot, naponta minimum 2x megnezem, hogy frissult-e, csak feleslegesnek tartom minden nap odairni, hogy olvasom :)
A teljesseg kedveert megemlitem, hogy noverem is olvassa, illetve szuleink, csak ok nem regisztraltak es engem kertek meg, hogy jelentsem: ok is szorgosan kovetik a torteneseket...

Ivan

rokonok said...

Sziasztok!

A barátok és rokonok is rendszeresen olvasnak. :)Munkahelyről otthonról és mobilról.

csá
Sanyi

SchelliZsé said...

Sziasztok,

örülök, h jól telik még mindig az utazás - leszámítva Gábor vizesblokk akcióit - amin egyébként sokat segítene a minden reggel elfogyasztott kis mennyiségű vodka vagy whisky ;).

A többiekhez hasonlóan én is napont követem az eseményeket, csak nem látom értelmét hozzászólni.

Kár, h mostanában nem tudsz feltenni képeket... :( remélem pótoljátok majd!

Üdv és további izgalmas felfedezést!

Schellenberger Zs.

Barbi said...

sziaztok!!

Mi is olvassuk.Gábornak jobbulást kivánunk.Peti király a humorod:D
További jo utazást!!

Lázár Barbi Zita