Tuesday, February 27, 2007

15. nap - Kathmandu






Hello.
Reggelre 36,5 fokos lettem, igy el tudtunk indulni hegyiturazni, kilelegezni magunkbol az indiai szmogot. Felvittek eloszor bennunket Nagarkurba, ahonnan jo ido eseten latni a himalajat, es azt mondtak, hogy nagy szerencsenk van, mert tenyleg lattunk 4-5 hegycsucsot. Nagyon durvan magasak, 8000 folottiek is voltak koztuk. Innen lementunk kajalni valahova, de mi csak chips-et ettunk, mert nem biztunk a hegyiemberek tesztas-tojasos leveseben. Kis autozas utan setaltunk az erdoben egy orat, majd ujra a kisbuszban jo kis szerpentineken elmentunk egy 1200 eves templomot megnezni egy jo regi faluban. Szep volt. Innen visszaindultunk a szallodahoz, ahonnan vasarolni mentunk, most mar annyi ajandek van, hogy kulon taskat is kellett venni. Jokat alkudoztam :)
Holnap irany vissza Delhibe, onnan meg ejszaka haza. Otthon tudok csak feltenni kepeket, itt Kathmanduban egyreszt allandoan elmegy az aram, masreszt a szalloda szamitogepe 7 eves, es ket mokus hajtja egy kerekben. Asszem. Legalabbis olyan lassu. Mindenkinek koszi az olvasast, az utolso napot otthonrol irom meg. Jo volt ez a kis ut, sok erdekeset lattunk, de mindenki higgye el, nekunk nagyon jo am otthon!!! :)
Csakany.

2 comments:

sercli said...

aszittük mán eltűntetek. de megnyugodva olvassuk most 5 nap termését. nátha ellen igyál lefekvés előtt egy nagy pohár vizet, ami szent folyóból származik. a nátha garantáltan nem fog zavarni. régi buddhista trükk ez...

SchelliZsé said...

Sziasztok!

Örülök, h mindketten meggyógyultatok végül is :)
Izgalmasak voltak a szuperintenzív beszámolók az uccsó napokról :p Várom majd a képeket is!
Jó utat hazafelé!!!

Üdv. Schellenberger